معرفی غذا, مقالات

آشنایی با سفره های رنگی مردم بلوچ

غذاهای سیستان و بلوچستان

آشنایی با سفره های رنگی مردم بلوچ

با اینکه استان سیستان و بلوچستان، همسایگی نزدیکی با کشورهای پاکستان و هند دارد. اما هیچ نشانی از رنگ و بوی غذاهای هندی و پاکستانی در سفره ها. و غذاهای مردم سیستان و بلوچستان دیده نمیشود. غذاهای سیستان و بلوچستان به دلیل داشتن. دامداری های بسیار بیشتر از گوشت و سپس از خرما تشکیل شده است. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با غذاهای سیستان و بلوچستان بیشتر آشنا کنیم.

آشنایی با غذاهای سیستان و بلوچستان

کشک زرد زابلی

کشک زرد زابلی
کشک زرد زابلی

یکی از خوشمزه ترین غذاهای سیستان و بلوچستان، کشک زرد زابلی است. این غذا عموما در روزهای سرد و در صبحانه بیشتر مصرف میشود. البته از آنجایی که یک غذای سنگین به حساب می آید، میتوان به عنوان یک وعده کامل نیز از آن یاد کرد. این غذا یک فرآورده ماستی است که به صورت محلی سنتی در منطقه سیستان و بلوچستان تهیه و تولید میشود. این غذا همچنین در درمان بیماری های ورم معده، یبوست، اسهال، فشار خون، تقویت حافظه، جلوگیری از پوکی استخوان و افزایش زیبایی موثر است. این غذا از کشک زرد، پیاز، آب یا آب گوشت تهیه شده است.

اوجیزک

اوجیزک
اوجیزک

اوجیک در واقع همان آبگوشت محلی استان سیستان و بلوچستان است که بدون گوشت تهیه میشود. ادویه اصلی این غذا آچار نام دارد که یک نوع ادویه محلی منطقه سیستان و بلوچستان است. و از پیاز، آرد گندم و زردچوبه تهیه شده است. و استفاده از آن در انواع آبگوشت ها و خورش ها طعم لذیذی به غذا میدهد. برای پخت اوجیزک به گوجه، روغن، پیاز آب، سیب زمینی و آچار نیاز داریم. پیاز را در روغن تفت داده .و گوجه را خرد کرده و به آن اضافه می کنیم. وقتی گوجه سرخ شد، آچار محلی و آب را به آن اضافه کرده. و وقتی به جوش آمد، سیب زمینی کوچک شده را به آن می افزاییم. وقتیکه سیب زمینی ها پخته شدند، غذا آماده خوردن هست.

چنگال

چنگال
چنگال

یکی از غذاهای محلی و بومی این استان، چنگال است که در مهمانی ها برای پذیرایی از مهمانان سرو میشود. این غذا، نوعی شیرینی هم محسوب میشود و در ماه های مبارک رمضان سرو میشود. مواد اصلی چنگال از آرد، خرما و روغن حیوانی تشکیل شده است.  در ابتدا، آرد و آب را مخلوط و سپس قبل از اینکه خمیر کامل تهیه شود، آن را با ضخامتی کم روی تابه پخش می کنند تا مقداری بپزد. پس از نیم پز شدن مخلوط آب و آرد، به اندازه نیاز نان درست می کنند. بعد از آن، خرما را درون ظرفی ریخته و نان پخته شده. را روی آن خرد و سپس مخلوط می کنند.

تنورچه

تنورچه
تنورچه

تنورچه یکی از مشهورترین غذاهای سیستان و بلوچستان است. این غذا دو نوع روش پخت دارد. در روش اول، تنها گوشت گوسفند را درون تنور میپزند و در روش دوم، تمامی گوسفند را برای پخت درون تنور قرار میدهند. این غذا هم به صورت تکی و هم با پلو سرو میشود. در روش اول ابتدا گوشت گوسفند را به قطعات کوچک تقسیم میکنند سپس، آن را به سیخ میکشند و به مدت 45 دقیقه آن را درون تنور قرار میدهند. در روش دوم، ابتدا محتویات بدن گوشت را خارج میکنند و سپس شکم آن را میدوزند و آن را درون تنور قرار میدهند.

دوغ پا

دوغ پا
دوغ پا

دوغ پا یک نوع خورشت بوده که برای جا انداختن و پختش به جای آب از دوغ استفاده می کنند. همانطور که می دانید، شیوه طبخ غذاها تا حد زیادی به فرهنگ و سنت هر منطقه باز می گردد. ریشه پخت دوغ پا نیز به رواج دامپروری در میان بلوچ ها مربوط است. ترکیبات اصلی این مورد از معروف ترین غذاهای سیستان و بلوچستان. شامل گوشت گوساله، لپه، پیاز خرد شده، دوغ محلی، روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران می شود. این غذا را معمولا به همراه برنج کته سرو می کنند.

ماهیگ پیچ

ماهیگ پیچ
ماهیگ پیچ

در بلوچستان و در فصل بارانی نوعی غذای متفاوت با ماهی و آرد درست می کنند که بسیار جالب و لذیذ است. برای تهیه این غذا از آرد گندم خمیری را آماده کرده. و آن را پهن و به دو قسمت تقسیم می کنند. ماهی تازه را با برگ درخت خرما روی آتش کباب می کنند. سپس، ماهی کبابی را لای خمیر می گذارند و آن را داخل تنور می پزند.

لندو

نوعی شیرینی مقوی که اکثرا در منطقه سیستان طبخ می شود. مخلوط گندم برشته یا کنجد را به همراه خرما ترکیب کرده و به عنوان صبحانه یا عصرانه مصرف می کنند.

لندو
لندو

چلبگ

چلبک
چلبک

نوعی نان محلی سیستانی خوشمزه است که طرفداران زیادی دارد. آرد را در آب خمیر کرده و خمیر مایه و نمک اضافه می کنیم. نیم ساعت رویش را می پوشانیم و می گذاریم. بعد از نیم ساعت، خمیر را به صورت چانه کوچکتر از مشت دست چانه کرده و چانه ها رو یکی یکی پهن و با چنگال سوراخ می کنیم. سرانجام، در ماهیتابه پهن کرده و روی شعله ملایم قرار می دهیم تا پخته شود. بعد نان را برداشته، رویش شکر ریخته و بعد از این مرحله آماده خوردن است.

امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. اگر تجربه ای در خصوص خوردن غذاهای سیستان و بلوچستان دارید برای ما بنویسید.

آشنایی با سفره های رنگی مردم بلوچ

مطالب مرتبط:

خوشمزه ترین کیک های خانگی

لذیذترین نوشیدنی های داغ دنیا

غذاهای ملل ؛ محبوب ترین غذاهای آلمانی

لذیذترین غذاهای ترکیه

با ۷ تا از خوشمزه ترین ترشی های ایرانی آشنا شوید!

با اینکه استان سیستان و بلوچستان، همسایگی نزدیکی با کشورهای پاکستان و هند دارد. اما هیچ نشانی از رنگ و بوی غذاهای هندی و پاکستانی در سفره ها. و غذاهای مردم سیستان و بلوچستان دیده نمیشود. غذاهای سیستان و بلوچستان به دلیل داشتن. دامداری های بسیار بیشتر از گوشت و سپس از خرما تشکیل شده است. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با غذاهای سیستان و بلوچستان بیشتر آشنا کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه
وبلاگ
منو