روز گذشته، خبرگذاری رکنا، خبری گزارشی در رابه با وضخیت دره توبیرون که یکی از مناطق بکر و دیدنی و جاذبه های گردشگری شهرستان دزفول است منتشر کرد. این خبرگذاری در این گزراش به ورود به ضابطه آفرودسواران به این دره و آسیب هایی که به این منطقه زیستی وارد میکنند اشاره کرد. در ادامه این گزارش رحیم الوندی، رئیس اداره حیات وحش استان خوزستان اعلام کرد: منطقه دره توبیرون خار از مناطق چهارگانه حفاظت شده است به همین دلیل اعمال محدودیت هایی که برای سایر مناطق حفاظت شده، انجام میشود برای این منطقه مقدور نیست. این در حالی است که اداره کل محافظت محیط زیست استان خوزستان تاکنون هیچ مجوزی مبنی بر افرودسواری در مناطق چهارگانه و آزاد صادر نکرده است.
الوندی در ادامه توضیحات خود افزود : متولی گردشگری در استان خوزستان، اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی است و وظیفه سازماندهی گردشگران را برعهده دارد. وی همچنین به تاثیرات منفی که آفرود به این منطقه وارد میکند افزود: سرو صدار ناشی از این ماشین ها، میتواند در فصب تخم گذاری پرندگان آسیب زا باشد. همچنین تخربی پوشش های گیاهی، جود زباله در اطراف این دره و فرسایش خام این منطقه جزو آسیب هایی است که میتواند برای این جاذبه گردشگری، خطرآفرین باشد.
وی ادامه داد: حضور بیش از حد گردشگران در این منطقه میتواند تهدیدی برای جوجههای پرندگان باشد، چرا که ممکن است آنها را از آشیانههای خود خارج کنند و به شکلهای مختلف به اکوسیستم آسیب برسانند. الوندی تأکید کرد: در این راستا جلسات متعددی با فرمانداری برگزار شده است تا حضور گردشگران تحت ضوابط مشخصی باشد. ورود خودروهای آفرود به این دره یا هر منطقه دیگری در استان، نیازمند مجوز است. با این حال، بهدلیل تمایل زیاد گردشگران به این منطقه، در تلاش هستیم تا با همکاری میراث فرهنگی، ورود به این منطقه تنها به صورت پیاده و بدون خودروهای آفرود انجام شود.
در پایان، رئیس اداره حیات وحش محیط زیست خوزستان گفت: اگر قرار است گردشگران به این منطقه وارد شوند، باید فقط به صورت پیادهروی باشد. همچنین، با همکاری سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی، و استفاده از افراد محلی میتوان از این منطقه بهطور پایدار بهرهبرداری کرد و در عین حال آن را حفظ نمود. وی تأکید کرد که در حال حاضر آفرودسوارانی که وارد دره توبیرون میشوند، فاقد مجوز از محیط زیست هستند.