خبرهای دزفول

دره توبیرون خسته از صدای گوش خراش سیستم های صوتی

دره توبیرون خسته از صدای گوش خراش سیستم های صوتی

دره توبیرون خسته از صدای گوش خراش سیستم های صوتی

ورود موسیقی های گوش خراش و صداهای بلند سیستم های صوتی بزرگ، تبدیل به یک معضل بزرگ برای این محیط بکر و دوست داشتنی شده است که باید برای آن چاره ای اندیشید.

توبیرون، واژه ای است محلی به معنی بریدن تب. درواقع همانگونه که این منطقه به واسطه عمق نسبتا زیاد دره و وجود نهر آبی که درون آن قرار گرفته است، جایگاه علاقمندان به محیط زیست و گردشگرانی شده است که برای گردش و لذت بردن از طبیعت به این منطقه سفر میکنند. توبیرون یکی از مناطق گردشگری و جاذبه های زیبای طبیعی است که در شهرستان دزفول واقع شده است. این دره در 20 کیلومتری شهرستان دزفول واقع شده و به دلیل مسیر زیبا و پیاده روی که دارد، سالانه طبیعت گردان و گردشگران بسیاری را به خود جذب میکند.

آشنایی با دره توبیرون دزفول

اما متاسفانه حجم بالای گردشگران و استفاده از ماشین های آفرودی و سیستم های صوتی سنگین، مدتی است که بلای جان این دره شده است. از طرفی این دره برای خود یک اکوسیستم محسوب میشود و محل زندگی جانورانی مانند کفتار راه راه، گرگ خاکستری ، جغد ماهیخوار و گونه های کمیاب و منحصر به فرد از حیوانات و پرندگان هستند. متاسفانه حضور بدون ملاحضه و کنترل شده این گردشگران و استفاده از ماشین های آفرودی و صداهای گوش خراش، نه تنها به ماهیت این دره زیبا آسیب وارد میکند، بکه میتواند خطری جبران ناپذیر برای زیست جانورانی که در این منطقه زندگی میکنند به حساب بیاید.

طبق صحبت هایی که خبرنگار خبرگذاری ایرنا با یکی از علاقمندان و دوستداران طبیعت دزفول انجام داده است، وی به این موضوع اشاره کرده که متاسفانه به دلیل حضور بدون کنترل برخی از دوستان و افراد سودجو تاکنون حدود 70 درصد درخت جغ که یکی از درختان بومی این منطقه است از بین رفته است. همچنین تاکنون آسیب هایی زیادی به پرندگان و حیواناتی که در این منطقه زندگی میکنند وارد شده است.

ور در ادامه صحبت های خود اشاره کرد: در گذشته فردی به نام کربلایی محمود در این دره زندگی میکرده و به نوعی وظیفه محافظت و نگهداری از این دره را نیز به عهده داشته است و اجازه ورود ماشین و خودرو را به این منطقه نمیداد. اما اکنون با فوت این فرد، عده ای سودجو بدون ملاحضه با ماشین به این منطقه حمله میکنند و اهمیتی برای سلامت و زیست بوم این منطقه قائل نیستند.

آفرود در دره تو بیرون و مشکلات مربوط به آن

در ادامه صحبت هایی که خبرگذاری ایرنا با رئیس اداره سازمان گردشگری ، میراث فرهنگی و صنایع دستی داشت، حمیدرضا خادم اعلام کرد: اجرای موسیقی در این منطقه خلاق قانون است و برای جلوگیری با آن نشست هایی نیز برگزار شده است.

وی همچنین از ورود بدون برنامه و قائده آفرود به این دره نیز انتقاد کرد و افزود: برای ساماندهی وضعیت دره توبیرون نشست‌هایی با حضور فعالان محیط زیست و راهنمایان گردشگری برگزار و مقرر شد کارگروه دره توبیرون در ذیل فعالیت ستاد نوروزی با حضور نمایندگان محیط زیست، منابع طبیعی، میراث فرهنگی، نیروی انتظامی، فرمانداری، بخشداری سردشت و بسیج تشکیل شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی دزفول همچنین در ادامه افزود: با توجه به محدودیت‌های دولت در مدیریت و کنترل این جاذبه گردشگری، مقرر شد بخش خصوصی در این خصوص ورود کند و ضمن ارایه خدمات بیشتر به گردشگران، با همکاری نیروهای امنیتی ورود و خروج افراد به این دره را کنترل و درصورت مشاهده موارد اینچنینی با متخلفان برخورد کند.همچنین مقرر شد با همکاری انجمن‌های زیست محیطی، راهنمایان گردشگری و آژانس‌ها تورهایی که به دره توبیرون سفر می‌کنند به صورت پیاده روی برگزار شوند زیرا چنین اقداماتی توسط گروه‌های خانوادگی، انجمن‌ها و جمع‌های دوستانه انجام شده که باید مدیریت شوند تا آسیبی متوجه محیط زیست نشود.

این دره که در 20 کیلومتری شهرستان دزفول واقع شده است، یکی از مناطق بکر و تماشایی استان خوزستان است که متاسفانه به دلیل بی توجهی مسئولان و عدم رسیدگی به آن، اکنون در معرض خطرات جبران ناپذیر و سهمگین محیط زیستی قرار گرفته است.

مطالب مرتبط :
چال کندی دزفول
دره توبیرون دزفول
آشنایی با کت های دزفول
دژ محمد علی بختیاری دزفول
مکان های گردشگری دزفول

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
ورود موسیقی های گوش خراش و صداهای بلند سیستم های صوتی بزرگ، تبدیل به یک معضل بزرگ برای این محیط بکر و دوست داشتنی شده است که باید برای آن چاره ای اندیشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
خانه
وبلاگ
منو