غرفه دزفول در نمایشگاه گردشگری تهران؛ فرصتی که از دست رفته
در طی هفته گذشته از تاریخ 23 بهمن تا 26 بهمن، یک نمایشگاه گردشگری در تهران برگزار شد تا فرصتی باشد برای معرفی بهتر صنایع گردشگری و فرهنگی سایر استان ها و شهرها به همگان. در این نمایشگاه، غرفه های مختلفی از شهرهای مختلفی حضور داشت که شاهد حضور غرفه گردشگری دزفول نیز بودیم. اما متاسفانه این غرفه نتوانست آنچنان که باید، فرهنگ و هنر بومی و اصیل شهرستان دزفول را به همگان معرفی کند. درواقع برخلاف حضور مسئولان و فعالان گردشگری در این نمایشگاه، غرفه دزفول، بیشتر شبیه به یک بازارچه دم دستی و خیابانی بود تا یک غرفه حرفه ای و جذاب.
اولین نکته که در عکس هایی که از این غرفه در اینترنت منتشر شده است، نشان از بی نظمی و چیدمان غیراصولی صنایع در این غرفه است. به عنوان مثال، آجرها و خشتهایی که قرار بیانگر بافت بومی و اصیل این شهر باشند، به شکلی شلخته و نامرتب روی میز چیده شده اند که نه تنها نمایی از زیبایی و ارزشش بافت اصیل این شهر را به بازدیدکنندگان نشان نداد، بلکه به نوعی تضعیف ارزشهای هنری این بافت تاریخی نیز بود.
یا نمونه ای دیگر، میتوان از محصولات کپو بافی، نام برد که یکی از سوغاتی های دلنشین و زیبایی دزفول است. این محصولات در نمایشگاه به شکلی غیراصولی روی یکدیگر تلنبار شده اند و مسئولین در حال صحبت کردن با یکدیگر ایستاده اند.
این صحنه ها نه تنها، زیبایی و ارزش معماری و هنر بومی این شهر را به مخاطبان نشان نمیدهد، بلکه بازتابی مستقیم از بی برنامگی و بی توجهی به چیدمان و نظم دهی غرفه است.
نکته مهم دیگر را میتوان پذیرایی ضعیف افراد مسئول دانست. تصاویر منتشر شده نشان میدهد که افراد در حال پاک کردن پرتغال با دستمال هستند. متاسفانه انتظار میرفت که در نمایشگاهی با این حجم از غرفه و حضور مسئولان بزرگ و فعالان گرشگری، مسئولان ، پذیرایی بهتر و مرتب تری را در نظر میگرفتند.
از دیگر نقاط ضعف این برگزاری و غرفه داری میتوان به ضعف در ارائه اطلاعات اشاره کرد. درواقع نبود متخصصان کافی و تحقیق و دانش کافی در خصوص بافت های تاریخی و گردشگری این شهر، باعث شده بود تا مخاطبان و بازدیدکنندگانی که از این غرفه بازدید میکردند، دچار سردرگمی شوند و آشنایی دقیقی با فرهنگ و هنر دزفول پیدا نکنند.
از تمام این نکات ضعف که بگذریم، متاسفانه مسئولان دزفول برای تبلیغات این غرفه نیز برنامه خاصی در نظر نگرفته بودند و تبلیغات آن را فقط به بلاگران و فعالان مجازی محدود کرده بودند که متاسفانه این موضوع نیز چندان موفقیت آمیز نبود. درواقع مسئولان تنها خواسته بودند که با حضور بلاگرهای معروف و شناخته شده دزفولی، غرفه دزفول و حضور در نمایشگاه را به مخاطبان اطلاع بدهند. به جای آن میتوانستند از ارائه اطلاعات دقیق و محتواهای غنی استفاده کنند تا محصولات خود و فرهنگ غنی خود را بهتر به بازدیدکنندگان معرفی کنند.
دز نهایت باید گفت، غرفه گردشگری دزفول، بیشتر از آن که به عنوان یک نقطه قوت در معرفی شهرستان دزفول عمل کند و فرهنگ و هنر این شهررا به علاقمندان نشان دهد، با یک طراحی و چیدمان غلط و غیراصولی، پذیرایی ضعیف، ارائه اطلاعاتت غلط و ناکافی و در نهایت تبلیغات اشتباه، به یک فرصت سوخته برای معرفی بیشتر این شهر تبدیل شد. امیدواریم در نمایشگاه بعدی، شاهد درخشش بهتر غرفه دزفول و استفاده بیشتر از المان های سنتی و قدیمی این شهر باشیم و مسئولان، با برنامه بهتر و دقیق تری وارد نمایشگاه شوند.
غرفه دزفول در نمایشگاه گردشگری تهران فرصتی که از دست رفته