غذاهای محلی استان خوزستان
تنوع بالای قومیتی استان خوزستان باعث شده تا دارای غذاهای محلی بسیاری باشد. به صورت کلی میتوان گفت غذاهای محلی استان خوزستان، تند و پر از ادویه هستند. که از مهم ترین آنها میتوان به قلیه ماهی و قلیه میگو اشاره کرد که طبخ متفاوتی نیز در این استان دارند.
البته استان خوزستان غذاهای متنوع زیادی دارد که از بین آنها میتوان به سمبوسه و فلافل نیز اشاره کرد که مورد علاقه و محبوب اکثر شهرهای ایران نیز میباشد. در ادامه با ما همراه باشید تا سفری کوتاه و لذت بخش به سفره های مردم خوزستان داشته باشیم و با ذائقه این مردم دوست داشتنی بیشتر آشنا شویم.
خورش بامیه
یکی از خوشمزه ترین غذاهای محلی این منطقه خورش بامیه است خورش بامیه یکی از محبوب ترین غذاها در شهر های جنونی است که هر منطقه طرز پخت مخصوص به خود را دارد. به عنوان مثال در طبخ اهوازی این غذا از سیب زمینی استفاده میشود . این خورش دقیقا مانند خورش بادمجان تهیه میشود تنها به جای بادمجان در آن از بامیه استفاده میکنیم. برای این خورش میتوانید از گوشت گوساله، مرغ یا بوقلمون استفاده کنید.
همچنین میتوانید گوشت را حذف کرده و غذایی کاملا گیاهی داشته باشید. این خورش یک غذای محلی است که در کنار چلو، کته ، سالاد و ترشی استفاده میشود.
خرما پلو
خرما پلو یکی از اصیل ترین و مقوی ترین غذاهای مردم اهواز است. این غذا شکلی مجلسی داشته و از آن بیشتر در وعده های افطار یا سحر در ماه مبارک رمضان استفاده میشود. این غذا را میتوانید با گوشت چرخ کرده، خرما ، زعفران، خلال پسته، زرشک و کشمش تزیین کنید.
ماهی صبور
هم نشینی با دریا باعثشده تا غذاهای دریایی وارد ذائقه غذایی مردم خوزستان شوند. یکی از مهم ترین و محبوب ترین غذاهای دریایی این منطقه، ماهی صبور است. این ماهی، ماهی شکم پر جنوبی نیز نامیده میشود. این غذا با سبزی پلو سرو میشود و داخل شکم آن با نوعی سبزی معطر محلی به نام حشو پر میشود.
خوشمزه ترین غذا های جنوبی
سوسیس بندری
یکی دیگر از معروف ترین غذاهای استان خوزستان، سوسیس بندری است که از سوسیس، پیاز، ادویه و رب گوجه فرهنگی تهیه میشود. مواد اولیه این غذا کم و در دسترس بوده و معمولا همراه با نان ساندویچ سرو میشود. سوسیس بندری یک غذای نیمه آماده و فست و فودیاست، که به یکی از خوشمزهترین غذاهای جنوبی تبدیل شدهاست.
کبه عربی
کبه یا کپه یکی دیگر از غذاهای محلی استان خوزستان است که برای مجالس و مهمانی های رسمی تهیه میشود. اصالت این غذا عربی بوده و به کشور لبنان و عراق برمیگردد. کبه شباهت بسیارزیادی به سمبوسه دارد با این تفاوت که کبه برخلاف سمبوسه ظاهری گرد و دایره ای شکل دارد.
از طرفی سمبوسه در یک لایه نازک از نان پیچیده میشود اما کبه با لایه ای برنج پوشیده میشود.
برای تهیه این غذا از مواد مختلفی مانند گوشت، سیب زمینی یا سبزی های معطر استفاده میشود. که انواع مختلفی دارد که از بین آنها میتوان به کبه برنج ، سیب زمینی یا بلغور اشاره کرد.
غذاهای محلی استان خوزستان
سلیقه و ذائقه خاص و تند مردم خوزستان باعث شده تا تنوع غذایی این منطقه همواره برای گرشگران جذاب و دوست داشتنی باشد. غذاهای تند و پر ادویه به این منطقه خود به تنها میتوانند دلیل خوبی برای گردشگری غذایی و سفر به استان خوزستان و تجربه یک رژیم غذایی متفاوت و لذیز باشد.
مطالب مرتبط
معرفی چند نوشیدنی محبوب برپایه اسپرسو
نهار امروز غذای های یونانی
1 دیدگاه در “غذاهای محلی استان خوزستان”