شهرت و خوشمزگی غذاهای شمالی برا هیچ کس پوشیده نیست و همین موضوع سبب شده تا گیلان به عنوان شهر خلاق غذا در دنیا شناخته شود. تنوع بالای غذاهای شمالی سازگاری آنها با هر ذائقه ای باعث شده تا در این مطلب به معرفی لذیذ ترین و غذاهای شمالی بپردازیم.
باقله قاتوق
یکی از معروف ترین و محبوب ترین غذاهای شمالی در بین گردشگران باقله قاتوق است. مواد اصلی این غذا، باقله رشتی ، سیر ، شیوید و تخم مرغ است.
کال کباب
کال کباب یکی دیگر از لذیذ ترین غذاهای شمالی است که به دلیل اسمش عده ای تصور میکنند که این غذا، نوعی کباب است. در حالی که کال کباب کاملا گیاهی است. شمالی ها برای پخت این غذا بادمجان کبابی، گردو، انار و چوچاق که نوعی سبزی محلی در منطقه شمال است را با هم میپزند و داخل بادمجان کبابی میگذارند و آن را روی آتش قرار میدهند. طعم این غذا به دلیل سبزی محلی شمالی ها یعنی چوچاق طعم دلپذیری دارد. چوچاق در واقع نوعی سبزی کوهی است که در اردیبهشت و خرداد فراوان است . به همین دلیل کال کباب در فصل بهار طرفداران بسیاری دارد.
انار بیج
امکان ندارد که گردشگر شمال باشد و غذای محبوب اناربیچ را از دست بدهید. این غذای لذیذ و خوشمزه یکی از غذاهای محبوب محلی آنجا محسوب میشود. ظاهر این غذا شباهت بسیاری به فسننجان دارد. انار بیچ از رب انار فراوان، گردو، سبزی قرمه، گوشت چرخ کرده تهیه میشود.
ADS
سیر واویج
سیر واویح یکی دیگر از غذاهای محبوب شمال است که اگرچه در بین گردشگران چندان معروف نیست اما از طعم دلپذیری برخوردار است. این غذا از برگ سیر ، ادویه و تخم مرغ تهیه میشود . معمولا این غذا در کنار برنج و ماهی شور سرو میشود. در فصل های سرد، سیر واویج از غذاهای پرطرفدار در آن منطقه است.
میرزا قاسمی
بی شک میرزا قاسمی از بین تمامی غذاهای شمالی معروف تر است. این غذا در گیلان و مازندران یکی از محبوب ترین غذاهای محلی محسوب میشود. مواد اصلی این غذا، بادمجان کبابی، سیر، تخم مرغ، ادویه و رب گوجه فرنگی است. در این غذا از هیچ گوشتی استفاده نمیشود . اگر روزی به شمال ایران سفر کردید، حتما برای یکبار هم شده این غذا را امتحان کنید.
کئی پلا
اگر طرفدار غذاهای شیرین باشید، این غذا یک پیشنهاد عالی برای شما است. مواد اصلی این غذا از کدو رنده شده، گوشت چرخ کرده، پیاز و زیره ، برنج و کره محلی تشکیل شده است .
بشته واش
یکی از انواع آش ها در خطه شمالی است . این غذا در بین گردشگران از معروفیت کمتری برخوردار است. مواد اصلی این غذا ، اسفناج ، عدس، سیر ، پیاز و زیره سبز استکه خوردن،آن در پاییز و زمستان در وعده های صحبانه و عصرانه بیشتر پیشنهاد میشود.
در سفرهای گردشگری، شکم گردی ، بخش مهمی از سفر به شمار می آید. انتخاب درست ذائقه های مختلف و چشیدن طعم غذاهای متنوع ، علاوه بر خلق لحظات ناب و طعم های منحصر به فرد برای شما ، سبب خلق آشنایی بیشتر با ذائقه مردم محلی آن منطقه نیز میشود . از این رو اهمیت بسیاری دارد که در سفرهای خود چه غذایی یا چه ذادقه ای را انتخاب میکنید. امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید. اگر تاکنون به شمال سفر کرده اید، حتما تجربیات خود را با ما اشتراک بگذارید.
نویسنده تیم تحریریه آوانو بخش معرفی غذا
لذیذ ترین غذاهای شمالی
مطالب مرتبط:
غذاهای محلی استان خوزستان
نهار امروز غذای های یونانی
معرفی چند نوشیدنی محبوب برپایه اسپرسو