آش ارده یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن به دزفول برمیگردد. در اینجا به شما طرز تهیه این آش خوشمزه را بهصورت گام به گام آموزش میدهیم.
مواد لازم:
- ماش: ۱ و نیم پیمانه
- برنج: ۳ پیمانه
- ارده: به مقدار دلخواه
- نمک و روغن: به مقدار کافی
طرز تهیه:
مرحله اول:
ابتدا ماش را شسته و گرد و غبار آن را بهطور کامل از بین میبریم. سپس یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و ماش را همراه با مقداری نمک درون آن میریزیم. قابلمه را تا نیمه با آب پر میکنیم.
مرحله دوم:
قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه میدهیم ماش کاملاً بپزد. در این حین، برنج را همراه با یک قاشق چایخوری نمک در یک کاسه ریخته و مقداری آب به آن اضافه میکنیم تا خیس بخورد.
مرحله سوم:
پس از گذشت حدود ۲۰ دقیقه، برنج را آبکشی کرده و آب اضافی آن را بهطور کامل خارج میکنیم. سپس یک قابلمه مناسب دیگر انتخاب کرده و تا نیمه آب درون آن میریزیم و بر روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب جوش بیاید.
مرحله چهارم:
زمانی که آب به جوش آمد، یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه و برنج خیس خورده را درون قابلمه میریزیم. اجازه میدهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه آن انجام شود.
مرحله پنجم:
بعد از ۸ تا ۱۲ دقیقه، وقتی اطراف دانههای برنج نرم شد و مغز آن کمی سفت بود، برنج را آبکشی میکنیم. همچنین ماش پخته شده را آبکشی و آب اضافی آن را نیز خارج میکنیم.
مرحله ششم:
حالا برنج و ماش را با هم مخلوط میکنیم. در یک قابلمه مناسب مقداری روغن می ریزیم . سپس نان لواش را بهعنوان تهدیگ در کف قابلمه قرار میدهیم. سپس مخلوط برنج و ماش را درون قابلمه میریزیم.
مرحله هفتم:
در این مرحله درب قابلمه را با دمکنی میپوشانیم. سپس قابلمه را روی شعله پخشکن قرار میدهیم و اجازه میدهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد.
مرحله هشتم:
پس از گذشت ۴۵ دقیقه، آش ارده را درون سینی میریزیم. به مقدار دلخواه ارده روی آن میریزیم و مخلوط میکنیم تا ارده به خورد برنج برود. در پایان، آش ارده را به همراه شیره خرما و تربچه سرو میکنیم.
دیگر مطالب :
حمیس توله غذای خوشمزه دزفولی
نان چربی دزفولی
غذاهای محلی استان خوزستان