خوراکی های دزفول, معرفی غذا های دزفولی

آش ارده دزفولی

آش ارده دزفولی

آش ارده دزفولی

آش ارده یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن به دزفول برمی‌گردد. در اینجا به شما طرز تهیه این آش خوشمزه را به‌صورت گام به گام آموزش می‌دهیم.

مواد لازم:

  • ماش: ۱ و نیم پیمانه
  • برنج: ۳ پیمانه
  • ارده: به مقدار دلخواه
  • نمک و روغن: به مقدار کافی

طرز تهیه:

مرحله اول:

ابتدا ماش را شسته و گرد و غبار آن را به‌طور کامل از بین می‌بریم. سپس یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و ماش را همراه با مقداری نمک درون آن می‌ریزیم. قابلمه را تا نیمه با آب پر می‌کنیم.

مرحله دوم:

قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه می‌دهیم ماش کاملاً بپزد. در این حین، برنج را همراه با یک قاشق چای‌خوری نمک در یک کاسه ریخته و مقداری آب به آن اضافه می‌کنیم تا خیس بخورد.

مرحله سوم:

پس از گذشت حدود ۲۰ دقیقه، برنج را آبکشی کرده و آب اضافی آن را به‌طور کامل خارج می‌کنیم. سپس یک قابلمه مناسب دیگر انتخاب کرده و تا نیمه آب درون آن می‌ریزیم و بر روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا آب جوش بیاید.

مرحله چهارم:

زمانی که آب به جوش آمد، یک قاشق چای‌خوری نمک به آن اضافه و برنج خیس خورده را درون قابلمه می‌ریزیم. اجازه می‌دهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه آن انجام شود.

مرحله پنجم:

بعد از ۸ تا ۱۲ دقیقه، وقتی اطراف دانه‌های برنج نرم شد و مغز آن کمی سفت بود، برنج را آبکشی می‌کنیم. همچنین ماش پخته شده را آبکشی و آب اضافی آن را نیز خارج می‌کنیم.

مرحله ششم:

حالا برنج و ماش را با هم مخلوط می‌کنیم. در یک قابلمه مناسب مقداری روغن می ریزیم . سپس نان لواش را به‌عنوان ته‌دیگ در کف قابلمه قرار می‌دهیم. سپس مخلوط برنج و ماش را درون قابلمه می‌ریزیم.

مرحله هفتم:

در این مرحله درب قابلمه را با دم‌کنی می‌پوشانیم. سپس قابلمه را روی شعله پخش‌کن قرار میدهیم و اجازه می‌دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد.

مرحله هشتم:

پس از گذشت ۴۵ دقیقه، آش ارده را درون سینی می‌ریزیم. به مقدار دلخواه ارده روی آن می‌ریزیم و مخلوط می‌کنیم تا ارده به خورد برنج برود. در پایان، آش ارده را به همراه شیره خرما و تربچه سرو می‌کنیم.

دیگر مطالب :
حمیس توله غذای خوشمزه دزفولی
نان چربی دزفولی
غذاهای محلی استان خوزستان

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
آش ارده یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن به دزفول برمی‌گردد. در اینجا به شما طرز تهیه این آش خوشمزه را به‌صورت گام به گام آموزش می‌دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
خانه
وبلاگ
منو