خوراکی های دزفول, معرفی غذا های دزفولی

نان چربی دزفولی

نان چربی دزفولی

نان چربی دزفولی

نون چرب، نان چرب یا نون چربی یکی از لذیذترین و خوشمزه ترین غذاهای دزفولی است. این غذا درواقع یک غذای مجلسی محسوب میشود که در مراسمات و مجالس سنتی و قدیمی، جشن ها و عروسی های دزفولی استفاده میشد. مواد اصلی این غذا، گوشت به همراه نان است که استفاده از نخود به همراه گوشت در طبخ این غذا، آن را لذیذتر نیز میکند.

البته پیشنهاد میکنیم اگر قصد پخت نون چربی دزفولی را دارید، آن را به عنوان یک وعده برای نهار در نظر بگیرید. زیرا چربی زیاد آن میتواند برای سرو در شام کمی دردسر ساز باشد.

در این مقاله  از معرفی خوراکی های لذیذ دزفولی از مجله گردشگری آوانو، دعوت میکنیم با ما همراه باشید تا شما را با روش پخت نان چربی و نکات مهم و کاربردی برای لذیذتر شدن آن بیشتر آشنا کنیم.

طرز تهیه نان چربی دزفولی

اکنون که با این غذای سنتی و لذیذ محلی مردمان دزفول آشنا شدیم، اکنون بد نیست نگاهی نیز به دستور پخت این غذای لذیذ داشته باشیم. برای دانستن تهیه پخت این غذای خوشمزه سنتی ابتدا باید نگاهی به مواد اولیه مورد نیاز برای پختن این غذا بی‌اندازیم.

نان چربی غذای محبوب دزفول
نان چربی غذای محبوب دزفول

مواد لازم برای پخت نان چربی دزفولی

برای پخت نان چربی دزفولی برای 4 نفر، شما به طور معمول به مواد زیر نیاز دارید؛

  • گوشت گوسفندی : 400 گرم
  • نخود آبگوشتی : 2 لیوان فرانسوری بزرگ
  • دنبه: 100 گرم
  • پیاز ( برای پیاز داغ) : 1 عدد بزرگ
  • کشمش پلویی : نصف لیوان فرانسوی دسته دار
  • پودر دارچین : 1 قاشق چای خوری
  • رعفران دم کرده : به میزان لازم
  • روغن حیوانی : به مقدار کافی
  • ادویه ( زردچوبه، نمک و فلفل) : به مقدار کافی
  • نان ( لواش ) : به مقدار لازم

روش پخت نان چربی دزفولی

اکنون که مواد لازم برای تهیه یک نان چربی دزفولی اصیل، تهیه کرده ایم. باید به سراغ پختن‌این غذای محبوب و قدیمی برویم. برای پخت نان چربی در مرحله اول باید، نخودها پاک کنید و خوب بشویید. سپس نخودها را دورن یک ظرف بیریزید و روی آن را با آب بپوشانید. اجازه دهید تا یک شب تا صبح ( حداقل به مدت 12 ساعت) نخودها خوب خیسانده شوند تا نفخ آنها به صورت کامل گرفته شود.

در مرحله بعدی، نخودهایی که از شب قبل خیسانده ایم را خوب میشوریم و سپس لای یک دستمال تمییز میریزیم. بعد با ته یک لیوان یا استکان، محکم روی نخودها میزنیم تا پست آنها جدا شود. سپس پوست ها را جدا کرده و نخودهای دو نیم‌شده را درون یک ظرف جداگانه می‌ریزیم.

مرحله سوم، مرحله پخت گوشت است. در این مرحله، گوشت گوسفندی که از قبل تهیه کرده ایم را تکه تکه میکنیم. سپس دنبه ها را نیز به همین شیوه خورد میکنیم. در مرحله بعد، پیازها را به صورت خلالی برش داده و در یک قابلمه با مقداری روغن، روی حرارت ملایم تفت دهید. یعد از تغییر رنگ و طلایی شدن پیازها، گوشت هایی که خرد کرده ایم را به آن اضافه میکنیم.

نان چربی غذای ظهر عروسی در دزفول

سپس بعد از تفت خورد گوشت های خرد شده، نخودهای نصف شده را نیز به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم با پیازها و گوشت ها، کمی تفت بخورند. این کار به بهتر شدن طعم غذا کمک زیادی میکند. پس از این کار دنبه ها را نیز به مواد اضافه میکنیم و یک تفت ریز میدهیم. پس از این کار، زردچوبه،دارچین و فلفل را به مواد اضافه کرده و پس از گذشت 2 دقیقه 3 الی 4 لیوان آب جوش را به مواد اضافه میکنیم و اجازه می‌دهیم مواد روی شعله ملایم اجاق پخته شود.

در همین حین که مواد گوشت و نخود در حال پختن است، کشمش ها را بشویید و در روغن تفت دهید. دقت کنید که زمان تفت دادن کشمش ها زیاد طولانی نشود تا کشمش ها طعم تلخی به خود نگیرند.

پس از اینکه مواد گوشت و نخود ما آماده شد، مقداری نمک را به غذا اضافه کنید و 5 دقیقه اجازه‌دهید تا نمک کامل به خورد خوراک برود. سپس، زیر غذا را خاموش کنید.

دنبه هایی که پخته بودید را دربیاوردید با پست قاشق آنها را درون یک ظرف تمییز له کنید. بعد از اینکه خوب له شد، یکی دو ملاقه از آب خوراک گوشت و نخود را روی دنبه ها بریزید و هم بزنید.

در نهایت نیز یک طرف نان لواش هایی که از قبل کنار گذاشته بودید را دورن مایع دنبه بزنید و درون ظرف سرو بگذارید سپس روی آن مخلوط گوشت و نخودی که از قبل آماده کرده بودید را بریزید و می کشمش نیز به آن اضافه کنید.

کنار نان چربی دزفولی میتوانید از انواع ترشی، سالاد یا سبزی استفاده کنید. اکنون میتوانید از سرو این غذای لذیذ و خوشمزه جنوبی لذت ببرید.

نکات مهم برای خوشمزه تر شدن نان چربی دزفولی
نکات مهم برای خوشمزه تر شدن نان چربی دزفولی

نکات مهم برای خوشمزه تر شدن نان چربی دزفولی

  1. برای پخت نان چربی دزفولی، حتما از گوشت بدون استخوان استفاده کنید. اگر نیز از گوشت با استخوان استفاده کردید، حتما استخوان های گوشت را دربیاورید.
  2. میتوانید در پخت نان چربی به جای نخود از لپه استفاده کنید.
  3. اگر قصد استفاده از لپه را دارید، حتما لپه های خیس شده را در مقداری روغن تفت دهید تا ظاهر اصلی خود را بهتر حفظ کنند.
  4. نان چربی، به خاطر استفاده از دنبه و روغن حیوانی در تهیه آن، بسیار چرب است. به همین خاطر نباید در خوردن آن زیاده‌روی کنید چون چربی زیاد آن، کلسترول خون را بالا می‌برد.
  5. در زمان سرو نان چربی، می‌توانید یک پیاز را خرد کنید و با روغن تفت دهید. سپس مقداری از سس گوشت را با پیاز مخلوط کنید. به جای مخلوط دنبه و سس گوشت، نان را در سس گوشت و پیاز بزنید.

سوالات متداول

نان چربی با چه نانی سرو میشود؟

میتوانید از انواع نان ها مانند سنگک یا بربری نیز استفاده کنید اما اصل این غذا با نان لواش یا تافتون تهیه میشود.

نان چربی با چه نوع گوشتی تهیه میشود؟

در تهیه نان چرب، در اصل از گوشت گوسفندی بدون استخوان استفاده می‌شود ولی می‌توانید نون چرب را با مرغ هم تهیه کنید.

نان چربی در چه مراسماتی سرو میشود؟

 نان چربی یک نوع غذای رسمی و مجلسی است که در گذشته در مراسماتی مانند عروسی سرو میشد.

مطالب مشابه :

غذاهای محلی استان خوزستان

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
نون چرب، نان چرب یا نون چربی یکی از لذیذترین و خوشمزه ترین غذاهای دزفولی است. این غذا درواقع یک غذای مجلسی محسوب میشود که در مراسمات و مجالس سنتی و قدیمی، جشن ها و عروسی های دزفولی استفاده میشد. مواد اصلی این غذا، گوشت به همراه نان است که استفاده از نخود به همراه گوشت در طبخ این غذا، آن را لذیذتر نیز میکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
خانه
وبلاگ
منو