هواوی که پساز سال ۲۰۱۸ تصمیم داشت به بزرگترین برند سازندهی گوشیهای هوشمند جهان تبدیل شود، ناگهان با ممنوعیتهایی ازطرف ایالاتمتحده مواجه شد. دولت آمریکا درسال ۲۰۱۹ بهطور رسمی این برند چینی را در فهرست سیاه خود قرار داد؛ موضوعی که زمینهساز آغاز مشکلات جدیدی بود.
این شرکت از سال ۲۰۱۹ همچنان سعی کرد باقدرت به فعالیتهایش ادامه دهد. اما پساز مدتی مجبور شد تولید تراشههای سفارشی خود موسوم به Kirin را متوقف سازد. این شرکت چینی همچنین مجبور شد برند فرعی Honor را بفروشد. غول فناوری چینی حتی پساز ممنوعیت موفق شد عنوان بزرگترین تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند درجهان را بهخود اختصاص دهد. اما مدت زیادی در این جایگاه باقی نماند زیرا فعالیتهای پایداری نداشت. هواوی با وجود همهی مشکلات، چیزی جز قدرت از نشان نداده است. و همواره این موضوع را تکرار میکند که از بازار گوشیهای هوشمند خارج نخواهد شد.
یو چنگدونگ، مدیرعامل هواوی برخی مواقع اعلام کرده است این شرکت در بازار گوشیهای هوشمند رقابت نمیکند. او اعتقاد دارد هدف هواوی فقط ماندن در این حوزه است. و در واقعیت نیز با وجود همهی تحریمها، همچنان در این صنعت حضور دارد، اما بهنظر میرسد. برخی از بازارها دیگر برای این شرکت ارزش ندارند.
کناره گیری هواوی از بازارهای اروپایی
ممنوعیت ایالاتمتحده علیه هواوی، پیامدهای بسیار بزرگی برای این شرکت داشت. چین از خدمات موبایلی گوگل ازجمله فروشگاه پلیاستور، جیمیل، نقشهها و غیره استفاده نمیکند. و بنابراین مسدودسازی موازی چنین مواردی، تفاوتی در تجربهی کاربران ایجاد نخواهد کرد. یکی از چالشهای مهمی که هواوی با آن مواجه شده است. محدود بودن به استفاده از تراشههای 4G است زیرا ایالاتمتحده بیشترین تسلط را روی پتنتهای 5G دارد. این مورد واقعاً چالش نیست زیرا پردازندههای 4G بهاندازی تراشههای 5G قدرتمند هستند. علاوه براین با درنظر گرفتن اینموضوع که 5G هنوز نابالغ است. هواوی راهکاری برای بهبود شبکه 4G خود دارد. تا بتواند آن را همسطح نسل کنونی 5G قرار دهد و موفقیت چنین تصمیمی فقط به بازاریابی خوب نیاز خواهد داشت.
اگرچه اکوسیستمهای اپلیکیشن جایگزین دیگری وجود دارند که افراد میتوانند از آنها برای نصب برنامهها و بازیهای موردنظر خود بهره ببرند، اما ظاهراًُ کاربران. تمایل چندانی به استفاده از پتلفرمهای جایگزین فروشگاه برنامهی رسمی گوگل ندارند. براساس گزارشاتی که منتشر شده است، حضور هواوی در بازارهای اروپایی درحال کم رنگشدن است. و ازطرفی امیدی به بازگشت آن وجود ندارد. غول فناوری چینی بهدلیل تحریمهای گسترده باید کارآمدتر عمل کند و منابع کافی برای مبارزهی مداوم با بیتوجهی کشورهای اروپایی را دراختیار ندارد.
تحریمهای واقعی اساساً روی بازار ایالاتمتحده تأثیر دارند، بااینحال، آنها همچنن بر توانایی هواوی برای اقدام در اروپا تأثیر میگذارند. این مورد از مقالهای در مجلهی Politico بهدست آمد و شرکت را در موقعیتی قرار داده است تا از فعالیت در کشورهای اروپایی بهعنوان بازارهای استراتژیک، صرفنظر کند سایر اقدامات هواوی در تعدادی از کشورها ادامه خواهد یافت؛ کشورهایی که همچنان به همکاری با هواوی تمایل دارند؛ اگرچه این شرکت چینی بهطور گسترده بهعنوان خطر امنیتی درنظر گرفته میشود.