مقالات

با ۷ تا از خوشمزه ترین ترشی های ایرانی آشنا شوید!

با ۷ تا از خوشمزه ترین ترشی های ایرانی آشنا شوید!

با ۷ تا از خوشمزه ترین ترشی های ایرانی آشنا شوید!

ترشی یکی از لذیذترین چاشنی ها در ایران و به خصوص در خاورمیانه است که در کنار انواع غذاها سرو میشود. انواع مختلفی از ترشی در ایران وجود دارد که با مواد مختلفی تولید میشود. از طرفی هر استانی نیز ترشی مخصوص خود را دارد. فرآیند تولید ترشی باعث میشود سبزیجات با ترکیب آب نمک یا سرکه ، ماندگاری بیشتری داشته باشند.

مصرف ترشی میتواند در هضم غذا نیزتاثیرگذار باشد. همچنین پزشکان توصیه میکنند مصرف ترشی در کنار غذاهای گوشتی ، میتواند خطر بیماری های قلبی و عروقی را تا حد زیادی کاهش دهد. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را خوشمزه ترین ترشی های ایرانی آشنا کنیم .

ترشی مخلوط

ترشی مخلوط

ترشی مخلوط شاید یکی از شناخته شده ترین ترشی های ایرانی باشد. پایه اصلی مواد این ترشی ، گل کلم ، هویج ، خیارشور و گاهی کرفس است که تقریبا در همه جای ایران یکسان است اما ممکن است که برحسب ذائقه افراد در ادویه های مورد استفاده ، تفاوت هایی وجود داشته باشد.

ترشی بادمجان

ترشی بادمجان

یکی دیگر از لذیذ ترین ترشی های ایرانی ، ترشی بادمجان است. این ترشی معمولا در کنار غذاهای مجلسی مانند زرشک پلو با مرغ یا انواع خورشت ها سرو میشود. این ترشی به لحاظ ظاهری شبیه به دلمه بادمجان است زیرا مقداری از آن را خالی میکنند و دورن آن را با هویج ، سبزی های معطر و سیر پر میکنند و آن را درون سرکه میگذارند. در میان سبزی های معطر ممکن است از گلپر به دلیل خاصیت ضد باکتری نیز استفاده شود. طعم لذیذ این چاشنی دوست داشتنی باعث شده تا افرادی که طعم بادمجان را در ترشی دوست ندارند هم ، طرفدار این ترشی باشند.

ترشی لیته

ترشی لیته

یکی دیگر از لذیذ ترین ترشی های ایرانی ، ترشی لیته است که از بادمجان تولید میشود. این ترشی طرز پخت مختلفی دارد و برحسب ذائقه های مختلف در هر جای ایران ، به شکلی متفاوت تهیه میشود . به عنوان مثال ترشی لیته در جنوب تند است اما ترشی لیته در شمال ، از بادمجان کبابی تهیه میشود و نام آن نازخاتون است. این چاشنی محبوب معمولا در کنار انواع غذاهای سنتی ایرانی سرو میشود.

سیر ترشی

سیر ترشی

سیر ترشی یکی دیگر از پرطرفدار ترین چاشنی های ایرانی است اما محبوبیت این ترشی ، نه تنها به خاطر طعم دلچسب آن بلکه به دلیل خواص فراوانی است که دارد. این ترشی یک آنتی اکسیدان قوی برای بدن به حساب می آید. سیر ترشی از سکته قلبی جلوگیری میکند و برای پوست نیز مفید است. همچنین دارای ویتامین بی ، ویتامین سی ، فسفر ، منیزیم ، آهن و پتاسیم فراوان است.

ترشی فلفل سبز

ترشی فلفل سبز

برای افراد علاقمند به چاشنی ها و طعم های تند، ترشی فلفل سبز یک پیشنهاد درجه یک و مناسب است. البته این ترشی همیشه هم تند نیست و میتوان آن را با فلفل های شیرین جایگزین کرد. فلفل سبز حاوی ویتامین سی است . ویتامین سی ، خاصیت آنتی اکسیدان دارد. همچنین باعث تولید کلاژن و پروتئین در بدن میشود که برای پوست ، بافت های بدن و رگ های خونی بسیار مناسب است. این ترشی معمولا در کنار غذاهای دریایی مانند سبزی پلو با ماهی سرو میشود

ترشی کلم قرمز

ترشی کلم قرمز

ترشی کلم قرمز ، یکی از لذیذترین ترشی های ایرانی است که بیشتر برای سرو در کنار کباب استفاده میشود. البته این ترشی را میتوان در کنار غذاهای مختلفی نیز استفاده کرد. اما به صورت کلی برای دورچین و تزیین غذا استفاده میشود. از طرفی به دلیل رنگ زیبایی که دارد ، جلوه ای چشم نواز به غذا میبخشد. معمولا برای خوش رنگ تر کردن این ترشی از آب لبو استفاده میشود. کلم قرمز برای سلامت چشم ها بسیار مفید است و میتواند نقش تاثیر گذاری در محافظت آنها در برابر اشعه ماورای بنفش داشته باشد. همچنین کلم قرمز برای سلامت استخوان ها نیز مفید است.

ترشی هفت بیجار

ترشی هفت بیجار

ترشی 7 بیجار ، یکی از مشهورترین و قدیمی ترین ترشی های ایرانی است که قدمت آن به 150 سال قبل باز می گردد. به دلیل اینکه در این ترشی از 7 میوه ، هفت سبزی و هفت ادویه مختلف استفاده میشود و مخصوص به شهر بیجار است به آن هفت بیجار گفته میشود. در این ترشی از گل کلم ، لوبیا سبز ، بادمجان ، سیب زمینی و خیار استفاده میشود و از سبزی های مورد استفاده در این ترشی میتوان به ترخون ، مرزه ، گشنیز ، نعنا و جعفری اشاره کرد.


نویسنده: تیم تحریریه آوانو بخش معرفی غذا

خوشمزه ترین ترشی های ایرانی

مطالب مرتبط:
لذیذ ترین غذاهای شمالی
غذاهای محلی استان خوزستان
معرفی چند نوشیدنی محبوب برپایه اسپرسو
نهار امروز غذای های یونانی

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
ترشی یکی از لذیذترین چاشنی ها در ایران و به خصوص در خاورمیانه است که در کنار انواع غذاها سرو میشود. انواع مختلفی از ترشی در ایران وجود دارد که با مواد مختلفی تولید میشود. از طرفی هر استانی نیز ترشی مخصوص خود را دارد. فرآیند تولید ترشی باعث میشود سبزیجات با ترکیب آب نمک یا سرکه ، ماندگاری بیشتری داشته باشند.

1 دیدگاه در “با ۷ تا از خوشمزه ترین ترشی های ایرانی آشنا شوید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
خانه
وبلاگ
منو